Ingrediente:

  • 550 g făină
  • 2-3 lingurițe drojdie uscată
  • 100 g margarină
  • 250 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 3 ouă
  • 300 g brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 500 g prune / caise / piersici
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Turnăm laptele călduț într-un bol. Adăugăm drojdia, 1 linguriță de zahăr, 1 lingură de făină și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm ouăle, 150 de grame de zahăr, margarina topită, compoziția de lapte și amestecăm binebine, până la omogenizare…

3. Lăsăm aluatul la crescut 60 de minute.

4. Într-un bol, adăugăm brânza de vaci, smântâna, oul, vanilia și 5 linguri de zahăr. Amestecăm foarte bine.

5. Din aluatul obținut, formăm biluțe de 100 de grame, pe care le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le presăm puțin și le tapetăm cu ou bătut.

6. În interior, repartizăm compoziția de brânză iar pe deasupra așezăm felii de prune / caise / piersică.

7. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!