Ingrediente:

  • 900 g carne de porc
  • 500 g cartofi
  • 200 g morcovi
  • frunze de dafin
  • pătrunjel
  • 100 g slănină
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • condimente

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem carnea de porc la fiert, pe foc mic. Dacă se formează spumă la suprafață, o îndepărtăm, pe urmă adăugăm o ceapă și un morcov. Fierbem pe foc mic 60 de minute. Scoatem carnea și legumele din supă, pe urmă o strecurăm.

Mărunțim carnea, o așezăm într-un vas curat, pe urmă adăugăm supa strecurată. Punem vasul la fiert, pe foc mic.

2. Cu ajutorul unui cuțit, mărunțim ceapa rămasă. Procedăm la fel și cu morcovul, pătrunjelul. Amestecăm bine și prăjim compoziția într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenește frumos.

3. Curățăm cartofii pe urmă îi tăiem cubulețe. Îi adăugăm în ciorbă împreuna cu legumele prăjite anterior. Amestecăm bine și gătim, pe foc mic 20 de minute.

4. Adăugăm condimentele, frunzele de dafin, sarea și gătim încă 20 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă mare!