Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 1/2 linguriță drojdie
  • 20 g unt
  • 360 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm 150 ml de lapte. Adăugăm zahărul, drojdia și amestecăm bine. Lăsăm compoziția 15 minute.

2. Separat, amestecăm 100 ml de lapte cu 20 de grame de făină. Mixăm bine, pe foc mic, până la omogenizare.

3. În bolul cu lapte și drojdie, adăugăm făina cernută. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm laptele cald și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos.

4. Împărțim aluatul în 3 bucăți egale, pe care le lăsăm la crescut 90 de minute.

5. Într-un bol, batem 2 ouă cu 2 linguri de lapte. Așezăm bucățile de aluat în tavi de copt și le tapetăm cu ou bătut. Le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Să aveți poftă!