Ingrediente pentru blat:

  • 6 albușuri de ou
  • 250 g zahăr
  • 220 g miez de nucă
  • 2 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri lapte
  • 140 g zahăr
  • 50 g ciocolată albă
  • 150 g margarină

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, miezul de nucă, făina și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

2. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, laptele și punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. După omogenizare, adăugăm ciocolata și margarina. Amestcăm și luăm vasul de pe foc.

3. Tapetăm blatul cu crema pregătită anterior. Adăugăm glazura de ciocolată, iar la final decorăm cu miez de nucă.

Poftă bună!